Ureum moet terug in de basisverzekering!

Help ureum weer terug te krijgen in de basisverzekering en onderteken de petitie van de Vereniging voor Ichthyosis Netwerken. Help ureum weer terug te krijgen in de basisverzekering en onderteken de petitie van de Vereniging voor Ichthyosis Netwerken.

Festival 'Happy met je Huid'

Zaterdag 18 november 2017 Zaterdag 18 november 2017

Zomervakantie 2017

Van 24 juli t/m 18 augustus is het bureau van Huidpatienten Nederland gesloten. Van 24 juli t/m 18 augustus is het bureau van Huidpatienten Nederland gesloten.

Kwaliteit van dermatologische zorg

Innovatieplatform Integrale Dermatologische Zorg

Het cliëntenperspectief was het vertrekpunt voor het beantwoorden van de vraag hoe in de toekomst de dermatologische zorg ingevuld zou moeten worden (‘Dromen’).
De bedoeling is een innovatieagenda te presenteren (‘Denken’)
waarop de komende jaren ingezet kan worden om dat te bereiken (‘Doen’).

Tijdens de tweede bijeenkomst van het door Huidpatiënten Nederland ingestelde 'innovatieplatform' presenteren de Alopeciavereniging (AV), de Lichen Planus Vereniging Nederland (LPVN ) en de Vereniging Mensen met Constitutioneel Eczeem (VMCE) een aantal patiëntreizen. Deze uit de praktijk gegrepen ervaringen en wensen vormen voor Huidpatiënten Nederland de basis voor de innovatieagenda 2016-2018, die zich richt op ‘Integrale Dermatologische Zorg’. 

De Innovatieagenda Integrale Dermatologische Zorg gaat over jeuk, schaamte en urgentie. 

  • Jeuk verbeeldt het gebrek aan onderzoek naar oorzaken en effectieve behandelingen op het gebied van huid- en haarziekten. 
  • Schaamte verbeeldt het gebrek aan aandacht voor psychosociale problemen bij jongeren en volwassenen met een huid- en haaraandoening. 
  • Urgentie heeft betrekking op de noodzaak om samen te werken aan kwaliteitsverbetering.